Тази торта е с розов малинов фондан отвън и Червено кадифе отвътре.
Продукти за блата
250 г брашно
125 г меко масло
250 мл разредено кисело мляко – айрян
250 г захар
2 яйца
15 г какао
1 равна ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. оцет 6%
щипка сол
1 ванилия
червена хранителна боя
Продукти за крема
250 г Маскарпоне
300 г сирене Филаделфия натурално
120 г пудра захар
3 – 4 с.л. течна сладкарска сметана
1 ванилия
Приготвяне
* Пресявате брашното заедно с какаото и солта.
* В друг съд разбивате на пухкав крем маслото заедно със захарта и ванилията. Прибавяте яйцата едно по едно. Разтваряте в айряна червената боя. Слагате такова количество колкото, да се получи по- наситен червен цвят. Наливате айряна в маслената смес и разбърквате. След това сипвате на части брашното като бъркате с миксер на по ниски обороти в началото и после увеличавате. Накрая угасвате содата в оцета и я сипвате в тестото. Разбърквате добре и разделяте готовото тесто в две отделни тавичи с диаметър приблизително 26 см., покрити с хартия за печене.
- Изпичате двата блата в предварително загрята на 180* фурна за около 25 минути. Проверявайте периодично с клечка дали се е изпекло тестото, не препичайте много, за да не потъмнее червения цвят.
- Може да изпечете блатовете предния ден, за да са стегнати когато започнете да оформяте тортата. Можете да ги съхранявате на студено в найлонови пликове.
- За крема разбивате добре с миксер двата вида сирене заедно със ванилията и захарта. Накрая прибавяте сметаната, за да направите крема малко по-пухкав.
- Намазвате единият блат с половината крем, покривате с втория и притискате леко с ръце. Измазвате отстрани и отгоре тортата с останалия крем и украсявате по ваше желание.